نکات مهم بعد از نصب
- بعد از نصب سانا دسکتاپ اولین کاری که باید انجام دهید این است که با استفاده از دستور زیر لیست نرمافزارهای موجود در سانا دسکتاپ را به روزرسانی کنید. با این کار میتوانید اطمینان حاصل کنید که نرمافرازهای نصب شده در سانا دسکتاپ آخرین نسخه از نرمافرازهای موجود هستند. توجه داشته باشید که دستور زیر را باید در پایانه وارد کنید:
$ sudo apt update
-
برای کار با لیبرهآفیس و تایپ به زبان فارسی باید از گزینه راست به چپ بودن زبان استفاده کنید که در صورتی که به صورت پیشفرض این گزینه فعال نبود میتوانید با استفاده از این آموزش گزینه مربوط به راست به چپ را فعال کنید.
-
با استفاده از برنامه نرمافزار میتوانید نرمافزارهای دلخواه خودتان را با استفاده از رابط کاربری گرافیکی جستجو کنید و به راحتی با زدن یک کلیک اقدام به نصب آن کنید. توجه داشته باشید که برای نصب نرمافزار شما نیاز به وارد کردن رمزعبور سیستم دارید.
-
با استفاده از نرمافزار software & update در قسمت update تنظیمات مربوط به روزرسانی خودکار را اعمال کنید. توصیه میشود که به صورت روزانه سیستم را به روزرسانی کنید.
-
با استفاده از جستجوی محیط گرافیکی سانا میتوانید نرمافرازهای نصب شده و نرمافرازهای موجود در مخازن را به راحتی جستجو کنید. برای این کار هم میتوانید روی فعالیتها کلیک کنید و هم میتوانید روی منوی نمایش برنامهها کلیک کنید و سپس اقدام به نوشتن کنید.
-
میتوانید برای جلوگیری از خستگی چشم از ویژیگی نور شب استفاده کنید. به قسمت تنظیمات بروید و در قسمت نمایشگرها و سپس نور شب تنظیمات مربوط به نور شب را به صورت دلخواه تغییر دهید.
-
تنظیمات مربوط به تعلیق خودکار را به صورت دلخواه ویرایش کنید. به صورت پیشفرض اگر ۲۰ دقیقه از سیستم استفاده نکنید سیستم به طور خودکار تعلیق میشود و این به این معنا است که صفحه نمایش و حافظهی ذخیرهسازی و واحد پردازش مرکزی شما که مصرف انرژی نسبتاً بالایی دارند به صورت موقت خاموش میشوند و فقط حافظهی رم شما که اطلاعات مربوط به سیستمعامل و برنامههای کاربری شما در آن قرار دارد فعال باقی میماند و در صورت بازگشت از حالت تعلیق به وضعیت قبل برمیگردید.برای اینکار از تنظیمات به قسمت انرژی بروید.
-
با نصب برنامهی زیر امکانات بیشتری برای شخصی سازی محیط کاربری گرافیکی خود خواهید داشت. توصیه میشود در صورتی از این ابزار استفاده کنید که آشنایی قابل قبولی با کارکرد آن و محیط گرافیکی سانا داشته باشید:
$ sudo apt install gnome-tweak-tool
-
حساب ایمیل خود را در کلاینت Thunderbird که به صورت پیشفرض در سانا نصب شده است ایجاد کنید. برای اینکار از ارائهدهندهی سرویس ایمیل خود کمک بگیرید. برای اضافه کردن حساب gmail خود میتوانید از تنظیمات خودکار برای شناسایی تنظیمات استفاده کنید.
-
در سانا به صورت پیشفرض پخشکنندهی ویدیو و موزیک نصب شده است ولی در صورتی که دوست داشتید از گزینههای دیگر استفاده کنید میتوانید از نرمافزار قدرتمند VLC استفاده کنید که میتوانید با استفاده از برنامهی نرمافزار موجود در سانا اقدام به نصب آن کنید و همچنین میتوانید با استفاده از دستور زیر در پایانه اقدام به نصب آن کنید:
$ sudo apt install vlc
- در صورتی که به برنامههای فشرده ساز بیشتری نیاز دارید و هنگام خارج کردن فایلهای فشرهی خود از حالت فشرده به مشکل برخوردید میتوانید از برنامههای زیر استفاده کنید:
rar, unrar, p7zip-full, p7zip-rar
-
برنامههای پیشفرض خود را انتخاب کنید. برای این در تنظیمات به قسمت برنامههای پیشگزیده مراجعه کنید.
-
میتوانید میانبرهای صفحهکلید را ویرایش کنید و اگر مایل بودید آنها را به صورت دلخواه تغییر دهید. برای اینکار در تنظیمات به قسمت میانبرهای صفحهکلید مراجعه کنید.
-
برای نصب و اجرای برنامههای ویندوزی میتوانید از نرمافزارهای متنباز زیر استفاده کنید:
wine, playonlinux
- هرگز ppa هایی که به آنها اعتماد ندارید را در مخزن اضافه نکنید.
- هرگز دستورات متفرقهای که در اینترنت پیدا میکنید را بدون آگاهی از عملکرد آنها در سیستم اجرا نکنید.
- هرگز محیط گرافیکی پیشفرض نصب شده در سانا را حذف نکنید.
فراموش نکنید که سانادسکتاپ را با دیگران به اشتراک بگذارید.