وقتی سانا به صورت لایو بالا میاد برای اتصال به شبکه وای فای نیاز به پسورد مدیر سیستم است. live, sana, admin را بررسی کردم.
تا جایی که یادمه، کاربر زنده به صورت پیشگزیده گذرواژه نداره. احتمالاً بشه با passwd
براش گذرواژه تعیین کرد.
پسورد مدیر سیستم را فقط در حالت گرافیکی میخواد و در حالی که از دستور sudo در command line استفاده می کنم هیچ پسوردی نمی خواد.
این مساله بخاطر اینه که کاربر live (با همین گذرواژه) در گروه sudo نیست. فقط به صورت Hard Code به نرمافزار sudo (و سایر مشابهاتش مثل doas) فهمانده شده که از این کاربر گذرواژه درخواست نکنند و مستقیم دستور رو اجرا کنند.
فکر میکنم پس راه مناسبش اینه که در صورت نیاز با همون دستور
$ sudo passwd $USER
رمز کاربر زنده عوض بشه.
آیا نمیتونیم رمز کاربر زنده رو هم هاردکد کنیم تو /etc/passwd
و /etc/shadow
؟ @haghiri75
بهتره این کار نشه.
در مورد BSD ها مشکلی نیست، پروتکل دارند براش. برای گنو/لینوکس پروتکل استانداردی ندیدم به این منظور.
منم ندیدم پروتکل استانداردی. اما به نظرم خوبه این کار انجام بشه. (مخصوصاً که کاربر زنده بعد از نصب هم حذف میشه)
البته تذکر بدم که این کار یه مشکل امنیتی هم داره: اگه قبل از این که نصاب کاربر زنده رو از سیستم نهایی پاک کنه، کِرَش کنه، به مشکل میخوریم!
پینوشت: همچنان معتقدم اگه یک خیری پیدا بشه و بتونه کل ماجرا رو پورت کنه رو debian-installer و ubiquity واقعاً خدا خیرش بده! چون از این ظرافتکاریها هم راحت میشیم!
الان کارهای مهمتری نسبت به پورت کردن نصاب داریم جدی؛ نصاب بخش کوچکی از ماجراست. اگر دست خودم بود مثل آلپاین کل نصب رو با یه شلاسکریپت میبردم جلو.
برای همین گفتم خیّر دیگه! یعنی اولویت تیم توسعهٔ اصلی چیز دیگهای باید باشه (و هست) اما اگه یکی پیدا شد و این زحمت رو کشید هم خب «دمش گرم!»