برنامه کلان دوساله انجمن

پیشنهاد:
انجمن به عنوان اولین رسالت خودش فرهنگسازی رو در دستور کار قرار بده، گام نخست این رسالت تغییر کتب درسی مرتبط با فناوری اطلاعات در آموزش و پرورش هست
برنامه دوساله انجمن بر اساس این راهبرد تدوین خواهد شد و هیچ فعالیت دیگری در این دو سال نخواهد داشت.

• موافقم
  • مخالفم

0 رأی دهندگان

سلام.
سپاس از پیشنهاد شما.
من با این پیشنهاد موافقم اما نه به عنوان تمام برنامه دو ساله. دلیلم این است که تغییر کتب درسی، فرایندی پیچیده است. البته میدونم شما در این زمینه تالیفات و اقداماتی دارید. با این حال پیشنهاد من این است که برنامه های پیشنهادی را در سه دسته

• برنامه‌های کوتاه‌مدت
    برگزاری کارگاه، سخنرانی، رویدادهای چندروزه

• برنامه‌های میان‌مدت
    تقویت و حمایت از لاگ‌ها در سراسر کشور (تمرکز زدایی از تهران)
    کمک به شکل‌گیری اجتماعات نرم‌افزارهای آزاد در شهرستان‌ها
    شناخت افراد توانمند حوزه نرم‌افزار آزاد و کمک به افزوده شدن ایشان به کامیونیتی
    شکل‌گیری ارتباطات بین‌المللی با سایر انجمن‌ها در کشورهای دیگر
    فراهم‌کردن امکانات از قبیل محیط‌های کار اشتراکی برای فعالین حوزه نرم‌افزار آزاد به منظور تقویت توسعه تیمی

• برنامه‌های بلندمدت
    تعیین رهنمود در حوزه توسعه‌نرم‌افزار (متودولوژی، مدیریت پروژه و …)
    مشاوره و مشارکت در تدوین کتب تحصیلی در حوزه دانش‌آموزی

ارائه دهیم. سپس در هر دسته اولویت‌بندی و اقدام کنیم.
همچنین برای ارزیابی انجمن هم چرخه مدیریتی دنینگ رو پیشنهاد میکنم.
سپاس.

#کار_کنیم

1 پسندیده

بنده قبلا هم تاکید داشته‌ام الان هم تاکید می‌کنم که انجمن یا هر نهاد حقوقی دیگری، نباید حتی برای حمایت از برگزاری جلسات، در فعالیت‌هایی که خود جامعه باید بر دوش بگیرد مداخله کند. تلاش نهاد حقوقی برای برگزاری لاگ یا SFD یا جشن انتشار یا… می‌تواند به راحتی جنبه مستقل بودن رویدادها را تضعیف کرده و این ذهنیت را در برخی دوستان ایجاد کند که اگر حمایت نهادهای حقوقی نباشد، برنامه‌ای را نمی‌توان برگزار کرد.

جهت روشن‌تر شدن منظور، به شیوه برگزاری SFD اشاره می‌کنم. برگزاری SFD در حد و اندازه‌های بزرگ مانند کاری که در سال‌های ۹۴ و ۹۵ صورت گرفت، این تصور غلط را در ذهن بسیاری از افراد شکل داد که اگر نتوان SFD را در حد و اندازه‌های آن دو جشن برگزار کرد، اصلا نباید برگزار کرد.

جشن‌های مذکور، توسط جامعه برگزار شدند اما به جای توان‌مندسازی جامعه و ترقیب آن به برگزاری جشن‌های محلی متعدد، زمینه‌ساز تعطیلی آن شدند. تصور آثار سوء دخالت [ولو خیرخواهانه] یک نهاد حقوقی به چنین موضوعاتی دشوار نیست.

پیشنهاد و درخواست می‌کنم انجمن، هرگز در فعالیت‌هایی که جامعه باید بر دوش بگیرد مداخله [ولو خیرخواهانه] نکند. بگذارید ننگ تعطیلی لاگ تهران بر پیشانی اعضای آن بخورد نه انجمنی که اساسا نباید به چنین کارهایی ورود کند.

در خصوص برگزاری کارگاه و سخنرانی و… پیشنهاد می‌کنم رویکردتان متفاوت از رویکرد کارگاه‌ها و سخنرانی‌هایی باشد که توسط جامعه به طور معمول برگزار می‌شود. به واسطه ماهیت حقوقی، انجمن بهتر می‌تواند زمینه برگزاری جلساتی جهت بررسی موانع حقوقی و قانونی مرتبط با نرم‌افزار آزاد را برگزار کند. کاری را انجام دهید که جامعه به راحتی نمی‌تواند یا نتوانسته انجام دهد.

2 پسندیده

با این دیدگاه -که بنده هم کاملا موافق هستم- به نظر می‌رسد باید با پیشنهاد مطرح شده موافق باشید :thinking:
تغییر کتب درسی در آموزش و پرورش، از توان لاگها خارج است و اساسا کار انجمن است
چرا رأی مخالف دادید؟

1 پسندیده

مخالفت من با جمله آخر است که هبچ فعالیت دیگری صورت نخواهد پذیرفت.

1 پسندیده

واقعیتش اینه که نمی‌رسیم به کار دیگری
آنقدر این یک کار ، بزرگ و حساس هست که برای هیچ کار دیگری منابع نمی‌توان تخصیص داد.

به نظرم بهتر بود پرسیده می‌شد که آیا دوستان موافق انجام این هستند یا نه. اینکه کار دیگه‌ای انجام بشه یا نه، می‌تونه سوال دیگری باشه.

به نظرم مهم‌تر از این، اصلاح اساسنامه است.

وقتی از کلمه پیشنهاد استفاده میشه و نظرسنجی میشه به نظرم همین معنی رو میده🤔

قطعاً اصلاح اساسنامه از اولویت‌های انجمن هست، اما اصلاح اساسنامه یک کار داخلی انجمن است و این پیشنهاد برای فعالیتهای بیرونی انجمن نظرسنجی شده

بله. بهتر بود سوالات را جدا از هم می‌پرسیدید. اگر به سوال اول پاسخ مثبت داده می‌شد، بعدا سوال دوم بود که آیا کار دیگه‌ای هم انجام شود یا فقط بر همین یک موضوع تمرکز شود.

معتقدم هرگونه فعالیت انجمن باید به بعد از تغییرات در اساسنامه موکول شود. شخصا با انجمنی که چنین اساسنامه‌ای داره تمایلی به همکاری ندارم. تعریف این انجمن، اشکالات مهمی دارد که بدون رفع‌شان، هم‌کاری با آن را نادرست می‌دانم.

پیش از تدوین برنامه کلان، در یک فرایند نهایتا شش ماهه، این انجمن را به جایی برسانید که یک سری حداقل‌ها را دارا باشد. بعد از آن می‌شود به فعالیت فکر کرد.

من هم علت مخالفتم همین بود. بهتر بود اون دو جمله از هم جدا می ‌شد.
واقعیت اینه که کارهایی که وابسته به دولت میشه (اینجا آموزش و پرورش)، به دلیل چابک نبودن روال اداری و از طرفی عوض شدن دولت و مسئولین (برای مثال انتخابات سال دیگر)، ممکن است انجام پذیری آن با ریسک بالا مواجه است. نمیگویم این کار را نکنیم؛ میگویم تمام انجمن رو معطوف به یک برنامه وابسته به دولت نکنیم که در صورت عدم همکاری مسئولین، به هیچ برسیم!
خیلی کارهای دیگر رو میتوانیم انجام دهیم که نیازی به دستگاههای دولتی نیست. یعنی یک جریان پایین به بالا. که خیلی تاثیرگذار تر است بعضا تا یک کار دیکته شده از بالا به پایین.
سپاس

1 پسندیده

ممنون از نکات خوبتون

مخالفم، چون تا به امروز محتوایی قابل محسوسی به زبان فارسی که بتواند بطور جامع موضوعات مرتبط با جنبش نرم‌افزار آزاد را پوشش دهد، اصلا وجود نداشته که حتی بخواهد در دسترس خود جامعه قرار بگیرد(البته بجز کتاب‌های آزاد جادی، که تا حدودی قابل قبول هستند)

برای دست‌یابی به اهداف این پیشنهاد، اینکه واقعا قرار است بر روی چه نوع محتوایی، با چه کیفیتی و با چه موضوعاتی دقیقا سرمایه‌گذاری(مالی، وقتی و …) شود، برای من موضوعی بسیار مبهم و گنگ است؟!

و نکته بعدی اینکه چون از طرف شما مطرح شد بنظرم اصلا شبیه به یک پیشنهاد نبود، یک نوع تصمیم‌گیری مدیریتی مثل هدف‌گذاری و برنامه‌ریزی جلو کرد که بخاطر مبهم بودنش خیلی خیلی مخالفم باهاش تا زمانی که موضوع باز بشه

نکاتی که نوشتید، در مرحله اجرا و برنامه اجرایی باید دیده شود، دلیل اینکه مدت برنامه «دوساله» مطرح شد همین بود

اگر دقت کرده باشید موضوع با کلمه «پیشنهاد» شروع شد، چطور چنین برداشتی داشتید؟:thinking:

خوب اشتباه از من بوده، عذرخواهی می‌کنم :slight_smile:

1 پسندیده