خب یهانقلابی. قبلش بگم که منم تو همون جلسهٔ غیررسمی حضور داشتم و دوستان میخواستن خزانهداری رو بندازن گردن من که قبول نکردم و اصرار کردم که اگه مسئولیتی هم قبول کنم فقط و فقط بازرسی خواهد بود.
اما راجع به این نقل قول میخوام بپرسم میشه برای من هم روشن کنی که چطور به این نتیجه رسیدی که سیاهبازیه؟ چون من چنین حس و نتیجهای دریافت نمیکنم و ازت خواهش میکنم برای من هم سلسله استدلالت رو شرح بدی چه خصوصی و چه عمومی - هر طور مایلی - تا منم روشن شم؟
اگه منم به این نتیجه برسم که واقعاً سیاهبازی بوده اگه اطلاع داشته باشی از اختیارات بازرس، میتونم گزارش تدوین کنم برای وزارت کشور و همه میدونیم که این کار رو هم میکنم! (دیگه کلّهخریای این شکلی منو فکر کنم همه دیدن)
برای اطلاع دوستان: من اوتیسمی هستم و احتمالاً خیلی از نگاههای احساسی دوستان رو اصلاً درک نمیکنم! فقط با زبان منطق و زبان استدلال متأسفانه میشه با من حرف زد.
من که چند بار گفتم. این بار شمرده میگم:
۱- دانیال و آقای حقیقی در جلسه غیر رسمی قولی میدن که در روز مجمع اون قول رو تفسیر میکنن و میشکننش. ۲ ایراد وجود داره:
الف) شما وقتی قولی میدی به هر دلیل نمیتونی بشکنیش. اگر از طرف خودت به کسی قولی دادی و بعد ازت میخوان که به عنوان نماینده یه عده حرفت رو عوض کنی راهش اینه که اصلا شرکت نکنی تا نه قولت رو شکسته باشی و نه خلاف نظر جمع عمل کرده باشی.
ب) تفسیر کردن قول هم خلافه. در واقع نه تنها با شکستن قول بدعهدی صورت گرفته، بلکه با تفسیرش کلاهبرداری هم اتفاق افتاده.
۲-
این نقل قول ثابت میکنه که از اول قرار بر این نبوده که پست ریاست هیات مدیره به آقای رازیان داده بشه. وقتی میگم سیاهبازی کردن یعنی همین. قولی داده شده که در لحظه هم حتی قصدی بر اداش نبوده.
اینها رو من نمیگم، همه رو خودتون تایید کردید. من فقط کنار هم قرارشون دادم.
اگر این پست دانیال و افشای نیت قبلیشون نبود من اصلا متوجه این بازی کثیف نمیشدم.
راستش ما در انجمن همچین چیزی نداریم
هر عضو انجمن فقط و فقط نمایندهٔ خودش است ولا غیر(حداکثر در رأی گیری میتواند نمایندهٔ یک نفر دیگر باشد که باید او هم حق رأی داشته باشد)
من در همان زمان که این صحبتها در جلسه مجمع گفته شد میخواستم صحبت کنم که نشد(لعنت به بیماری)
اما الان میگم خدمت دوستان:
اعضاء محترم انجمن و هیأت مدیره:
هر عضو انجمن فقط نماینده خودش است و هیچ کس حق ندارد به نمایندگی از دیگران صحبت کند
همانطور که مثلاً من نمیتوانم از طرف دولت یا شرکت خصوصی خودم صحبت کنم، بقیه هم نمیتوانند از طرف جامعه یا هر موجودیت دیگری صحبت کنند.
هر کس بخواهد حق رأی داشته باشد، با کمال سهلگیری میتواند عضو انجمن شود و رأی بدهد و نظرش را اعمال کند. اینکه برخی افراد دلسوز جامعه کاربری وارد انجمن شوند و بعد دیگران از بیرون فشار بیاورند که فلان و فلان، مصداق بارز تبانی است.(به لحاظ حقوقی)
لذا این صحبت که: «تحت فشار جامعه» یا«به عنوان نمایندهٔ جامعه» رأی دادیم و نظرمون رو تغییر دادیم به هیچ عنوان -هم به لحاظ حقوقی و هم به لحاظ اخلاقی- پذیرفته نیست.
پ.ن: این موضوع از مطالبهگری عمومی مستثناست. که آحاد مردم میتوانند از انجمن مطالبه کنند و انجمن موظف به پاسخگویی به آنهاست.
راستش بنده هم میخواستم به موضوع «تبانی» (به لحاظ حقوقی) اشاره کنم اما ترجیح دادم فعلاً نگم.
حالا که شما فرمودید بنده هم اضافه میکنم اگر پاسخ شایستهای از دست کم آقای بهزادی دریافت نشه، متأسفانه مجبورم - بر خلاف میل باطنی - احتمال تبانی رو در نظر بگیرم و به شکل قانونی و حقوقی وارد مسئله بشم.
پینوشت: میدونم صحبت مربوطه در جلسهٔ هیئت مدیره انجام شده و همینطور هم میدونم حساسیتهایی که دانیال یا احمد دارن میگن به چه دلیله و از کجا میآد و اینها. این دعواها ریشه و سبقهٔ تاریخیای به طول بیش از هفت سال داره! (از همون زمانی که تهلاگ به عنوان یک سَمَن زیر مجموعهٔ سازمان ملی جوانان ثبت شده بود و با انحلال سازمان ملی جوانان و عدم پیگیری دوستان این ثبت هم عملاً کأن لم یکن شد. و همون زمانی هم که با کمک برخی دوستان - من جمله دوست عزیزمون یهانقلابی @yeenghelabi - قصد ثبت یک نهاد حقوقی رو برای «بنیاد دانش آزاد ایران» داشتیم مطرح بودن) و حتی بعد از جلسه هم چند دقیقهای با آقای رازیان @mrazian صحبت کردم و توضیح دادم براشون که ماجرا رو شخصی نبینن و کمی از اختلافات قدیمی هم براشون گفتم.
با تمام این توضیحات، باز هم خواهشمندم در این فروم هم توضیحات مربوطه داده بشه. وگرنه صحبت آقای تشکری کاملاً صحیحه و منم مجبور به اقدامم.
خیر. این صحبت اشتباهه. هیچ قولی به کسی داده نشده. اگه @arf1372 صدای اون جلسه رو بارگذاری کرده باشه، همه میتونن ببین اتفاقی که افتاده، اینه که در اون جلسه، یه برآوردی میشه از این که اگه هیچکس پانشه بیاد تو جلسهٔ ۲۳ تیر غیر همین افراد، چی کار کنیم، در پاسخ میگیم خب خود همین افراد رو انتخاب میکنیم و مثلاً خانم ساعی به عنوان خزانهدار یا آقای عظیمی به عنوان بازرس بالقوه انتخاب میشن و آقای رازیان هم به عنوان رییس هیأتمدیره. ولی خب این هیچ الزامی ایجاد نمیکنه. چون اون جلسه و این جلسه، دو چیز جدان و شرایط و نامزدها و… با هم تفاوت داشتن.
در مورد جلسه هم، من میخواستم همون ۲۳ تیر، جلسه رو به هم بزنم. چون کلی در فهرست اعضا دستکاری شده بود. ولی برای احترام به افرادی که اومدن، تصمیم گرفتیم جلسه رو برگزار کنیم.
این قسمت از صحبتهای آقای بهزادی رو به عنوان شاهد تأیید میکنم. بعد از این که خانم حامدینیک @Leilahamedinik توضیح دادن که فرایند انتقال هیئت مدیره به لحاظ قانونی و رسمی به چه شکل هست، چند باری گفته شد که پس این جلسه هیچ رسمیتی نداره.
با این حال برای جلوگیری از اتفاقات ناخواسته در صورت عدم مشارکت فعالین (که خوشبختانه مشارکت خوبی هم در گرفت) صحبتی شد که اگه دستمون بسته موند، ترکیب رو به چه صورت قرار بدیم. البته هیچ کدوم از کسانی که در اون جلسه حضور داشتن (من جمله آقای رازیان، تشکری و حقیقی و حتی شخص من) انتظار این میزان مشارکت رو نداشتیم و احتمال میدادیم همون ترکیب صحبت شده باشه که خب خوشبختانه و به لطف خدا این طور نشد! (واقعاً شخصاً از این موضوع خوشحالم)
البته موضع آقای رازیان و هم موضع یهانقلابی، یک موضعِ اخلاقیه که بهشون حق میدم و درست دارن میگن از این لحاظ. اما باز هم تأکید میکنم هیچ الزامی به یکسان بودن خروجی این دو جلسه نبوده.
با این حال اگه هر موقعی برام اثبات بشه تبانیای در کار بوده مطمئن باشید نه تنها ساکت نمیشینم بلکه اقدامات قانونی لازمه رو هم در دستور کار قرار میدم.
ما که تو جلسه غیررسمی نبودیم. نمیدونیم چی شده ولی کلی آدم تو جلسه مجمع بود و فیلمش هم هست که شما چی گفتید. یک بار هم این استدلالی که الان کردید رو اونجا بیان نکردید. نگفتید آقای رازیان شما دچار سوتفاهم شدید. اتفاقا چند بار تکرار کردید که نظر شخصیتون همونی هست که آقای رازیان میگه.
بگذریم. مسئله اصلی کل پستی هست که گذاشتی. هدفتون و اجراتون از این تبانی.
حالا هم که فرار رو به جلو کردید و استعفا دادید.
من یکی که بودن یا نبودنتون برام مهم نیست ولی شما باید برای این رفتار زشتی که انجام دادید حداقل از ماهایی که توی مجمع شرکت کردیم و وقت و انرژی گذاشتیم یه عذرخواهی رسمی بکنید.
ما که صادقانه اومدیم پای کار و دور زده شدیم. حتما توقع دارید التماستون کنیم که تو رو خدا استعفا ندید و بمونید؟ نه خیر. ما نبودیم که اشتباه کردیم و باید از همهمون عذرخواهی بشه. همه اونهایی که توی اون جلسه بودن و خبر نداشتن که چه اتفاقی داره میافته.
منم منکر نشدم و تایید کردم، و گفتم که ما بهترین گزینه برای ریاستمون ایشون بود، ولی وقتی صبح افرادی اضافه شدن که همگی به ایشون رای دادن و آقای تشکری هم کاندیدا شدن، دیگه قضیه فرق میکرد. من مجبور شدم بپذیرم زیر حرفم زدم و شرمنده بشم، اما نمیشد کاری جز این کرد، چون احساس این رو میکردیم که بازی خوردیم.
نه، اینطوری که فکر میکنید نیست.
من از آقای رازیان چندین بار عذرخواهی کردم. ولی آخه از شما چون کاری نکرده بودیم دلیلی نمیدیدم. الانم واقعا با تمام احترامی که قائلم برای شما، واقعا دلیلی نداره عذرخواهی کنم، چون سوء تفاهم شده.
یا من خیلی سادهام، یا شماها خیلی ما رو جدی و شرور گرفتید، و با اینکه متاسفانه هنوز همدیگه رو نشناختیم و بهم اعتماد نداریم.
هر وسیلهای نبود. اعضایی بدون طی کردن روال و بدون دونستن ما اضافه شدن و …
اکی کاش فقط بجای اصلاح برخی کارا و تلاش برای هدر ندادن زحمات و وقت حضار، وقتی دیدیم اعضایی بدون تایید و اطلاع دانیال (نماینده رسمی کمیته اعضا) اضافه شدن و تازه حق رای هم دارن!! کاش با دانیال جلسه رو ترک میکردم تا اینا پیش نمیاومد. اگر اشتباهی هم بشه گفت بوده همین بوده. باید میزدیم زیرش و میرفتیم، بحث نقشههای خاص و طرحهای اینطوری مطرح نبوده.
هدف این بوده که انجمن از تملک دولتیها در بیاد، اینو بارها گفتیم. نیست این بوده، ولی کسی رو بازی ندادیم.
نخیر. ما گفتیم بهترین گزینه برای سمت ریاست آقای رازیان هستند. ایشون بسیار پیگیره و حساس و مدام به بچهها زنگ میزنن و …
اصلا مگه میشه ما بتونیم قول چیزی رو بدیم؟! تازه ما تو اون جلسه گفتیم خانم ساعی میتونن برای خزانهدار خوب باشن و ایشون بعدش اصلا عضو نشدن!
اون جبسه همینطوری پیش هم داشتیم در مورد اینکه چه فردی به درد چه کاری میخوره بحث کردیم.
ما قولی ندادیم، ما گفتیم شما برای ریاست خوبی. ما نمیتونیم از طرف هیئت مدیرهای که نمیدونیم کیا قراره باشن قول سمتی رو بدیم!!! بعدشم تو اون جلسه خانم حصارکی و آقای حقیری و خیلیهای دیگه نبودن اصلا!
ایکاش جلسه رو همون اول ترک میکردید. اینطوری اونها بودن که خلاف کرده بودن و همه چی بنفع جامعه کاربران نرمافزار آزاد میشد ولی با اینکه واقعا دوست دارم حرفتون رو باور کنم که هیچ قصد و نیتی نبوده ولی همین پافشاری بر حفظ حضورتون در مجمع مشکوکه. از طرفی این پستی که دانیال زده دم خروسه که از قبل و با چه تفکر و نیتی این بازی راه افتاده.
قبلا تو همین تاپیک گفتم و خودتون قسمتیش رو تایید کردید.
شما به هدف استفاده از انجمن و کمک به رشد و توسعه نرمافزار آزاد پا پیش نگذاشتید. هدف اول و مهمتون از کار انداختن انجمن و بعد در صورت امکان استفاده مفید ازش بوده.
باز این هم مهم نیست. من میگم چرا پنهانی و چراغ خاموش حرکت کردید و با جامعه از این هدفتون صحبت نکردید؟ چرا من حس میکنم به خودم و اعتمادم خیانت شده؟
جدای مشکل اخلاقی، شما پنهانکاری کردید و این اصلا در جامعهای مثل نرمافزار آزاد قابل پذیرش نیست.
البته من به شخصه و بعضی از دوستان این پنهانکاری ها رو قبلا بارها دیدیم. از مدیران به اصطلاح لاگ تهران و همین آقایون خصولتی.
شما از من باید عذرخواهی کنید چون دیدید دارم به اشتباه طرف شما رو میگیرم
و آقای رازیان رو قانع میکنم ولی چون این کار به نفعتون بود سکوت کردید. شما چون حس میکردید بازی خوردید، به هر نحوی به بردن این بازی فکر کردید و من از نظر اخلاقی قربانی این سکوت و پنهانکاری شما شدم. به شخصه از آقای رازیان صمیمانه بخاطر اشتباهم عذرخواهی کردم.
فکر کنم تنها کسی که متوجه نبوده شما بودید، هیچ فرد جدید رو من مشاهده نکردم!
و خود شما هم از روی نحوه رای دادن گفتید که انگاری دو جبهه وجود داره! چون مشخص بود که مثلا من به یک نفر هم رای ندادم که دولتی باشه.
چه فراری؟ من (و بقیه که از حوصله خارجه اجازه شون رو بگیرم برای آوردن نام) هنوز سر عقیدهام مبنی اینکه به نهادی حقوقی نیازه هستم، منتهی به دلایل ذکر شده تصمیم جمعی بر استعفا بود و بهتر دیدم استعفا بدم.
کسی فراری نکرده و اتفاقا بعد از متن استعفا من اومدم و دارم اینا رو میخونم. هر گونهه پیگیری حقوقی و چیزی هم باشه من هیچ مشکلی باهاش ندارم.
شما مگه نمیدونید که من بعد مجمع اینجا عضو شدم و حتی بعد از عضویتم تا پست دانیال هیچوقت اینجوری فکر نمیکردم. اگر کسی هم بهم میگفت اینها این برنامه رو داشتن من باور نمیکردم چون به دوستان خودم اعتماد داشتم.
شما میدونید که من جزو موافقین مشارکت و در دست گرفتن انجمن بودم.
حتی بعد از مجمع اون همه مطلب آماده کرده بودم برای بهاشتراکگذاری.
نه تا به حال پولی از جایی گرفتم و نه سمتی داشتم. نه اسمم رو پای هیچ برنامه و اجتماعاتی که کمک کردم و حضور داشتم زدم.
حتی توی مجمع هم نه عضو موثر بودم و نه کاندید و نه نماینده کسی. من فقط برای کمک به عنوان یه عضو عادی اومده بودم.
واقعا فکر میکنید چرا اینجوری شد؟ به نظر من از بیرون به رفتاری که کردید نگاه کنید تا ببینید بخاطر نگرانیهای زیادتون برای جامعه نرمافزار آزاد دچار اشتباه شدید. بد اشتباهی هم کردید.
پنهانکاری از افرادی که صادقانه همیشه و همهجا به نرمافزار ازاد کمک کردن.
حالا هم کار درستی کردید که استعفا دادید. هر کی اشتباه میکنه تاوانش رو هم باید بده ولی شما طلبکارانه استعفا دادید. جوری متن مینویسید که انگار جامعه شما رو ول کرده و بهتون خیانت کرده. درستش این بود که نامه عذرخواهی صمیمانه مینوشتید که جامعه کاربران نرمافزار ازاد و افرادی که به میدون اومدید و دست کمک دراز کردید، از همهتون عذرمیخوایم که احساسی عمل کردیم و دچار اشتباه شدیم و جواب اشتباه رو با اشتباه دادیم. ما رفتاری مطابق با مرام و فرهنگ نرمافزار آزاد انجام ندادیم. از این به بعد سعی میکنیم با استفاده از تجربیاتمون در پیشبرد اهداف نرمافزار آزاد بیشتر تلاش کنیم. نه اینکه یه متن طلبکارانه بنویسید.
@haghighi این رو هم باید بگم که من صداقتت رو در طول تمام این اتفاقات بعد از مجمع تحسین میکنم که واقعا بدون پنهانکاری همه چی رو اونجور که باور داشتی بیان کردی. سعی نکردی چیزی رو توجیه کنی یا صورت مسئله رو پاک کنی.
من حتما دنبال این بودم که جامعه نقش فعالی در انجمن داشته باشه. اما نقشه کشیدن، معنی مشخصی داره که من تاییدش نمیکنم. ندیدم دانیال هم چنین اشارهای کرده باشه.
شما دارید چیزی رو به من نسبت میدید که خلاف واقع است و انتظار دارید من از شما عذرخواهی کنم. مشخصا نمیکنم.
انجمنی که میگه فعالیتی نداشته و پولی نگرفته اما یک سند برای فعالیتاش و ترازنامهاش ارائه نمیکنه اول باید متوقف بشه رویه فعالیتاش. بعدش میشه زمینه رو آماده کرد برای کار. کلی هم ایده بوده برای کار اما طبیعتا اولویتبندیهایی از دید ما بوده.
این متن بوق دانیال تو ماستادونه. همه چی که اینجا نیست:
نکتهای که هست اینه که روی کاغذ، ما از همون اول شکست خورده بودیم. یه سری چیزها بود که من قبلش نمیتونستم بگم. نگه داشته بودم که بعد از این که اعضای جدید اومدن، بگم. حتا متنی که قرار بود بعدش منتشر کنم رو هم نوشته بودم که بخشی از این متن فعلی، از همون گرفته شده.
ولی با این حال، برای حضور حداقلی اجتماع توی انجمن هم برنامهریزی کرده بودیم و با چندین نفر از بچّهها، از جمله @ahangarha و @haghighi کلّی برنامهریزی کردیم که چه کار میتونیم بکنیم که برای اجتماع مفید باشه.