لطفا طرحها و پیشهادات خود پیرامون «کارهای مؤثری که میتوان با انجمن پیش برد» را در این بحث مطرح کنید. طرحها و فعالیتها محدود به بحث فنی نیست و شامل تمامی فعالیتهای فرهنگی و مدنی و آموزشی و فنی و غیره میشود.
همکاری در این مبحث اهمیت زیادی دارد چرا که در تعیین اولویتها و مسیر راه انجمن مؤثر است.
این ارسال در طول زمان و با جمعآوری ایدههای جدیدتر به روز خواهد شد
من تازه همین الان موفق شدم عضو بشم. طبق قول قبلی که داده بودم میخواستم همون دیشب مطالب رو ارسال کنم ولی نشد دیگه.
توی اساسنامه ۳ هدف اصلی عنوان شده:
حمایت مادی و معنوی از اجتماعات کاربری و تشکیل اجتماع واحد و منسجم
اقتصاد مقاومتی. صادرات و واردات
فرهنگسازی و آموزش و ترویج استفاده از نرمافزار آزاد
سوال:
در بخش روش اجرای اساسنامه هیچ چیزی در مورد هدف اول وجود نداره. یعنی هیچ روش اجرایی برای رسیدن به این اهداف دیده نشده.
مشکل بعدی اینه که اگر قراره اجتماع واحدی باشیم باید مشکل مکانی افراد رو حل کنیم. اعضایی که در شهرها یا کشورهای دیگر هستن هم حق دارن تا در تصمیمات مشارکت داشته باشن ولی با روند قانونی فعلی این امکان(حق رای و کاندیداتوری) وجود نداره. تا این معضل حل نشه نمیشه نام کشوری به انجمن داد.
مشکل بعدی اینه که در حال حاضر عدم اقبال عمومی شدیدی از طرف اعضا و فعالین با سابقه در حوزه نرمافزار آزاد با مشارکت در این انجمن وجود داره. درسته که این انجمن نماینده همه نیست ولی باید تلاش کنه تا از حداکثر توان جامعه نرمافزار آزاد استفاده کنه. برای رسیدن به این هدف راهکار و اجرا لازم هست.
موضوع مرتبط به همین بحث اجتماعات ولی خارج از اساسنامه اینه که الان بدلیل شرایطی که برای یادگیری دانش نرمافزار آزاد بوجود اومده و مثل قبل افراد در فرومهای معدودی جمع نمیشن تا در طول زمان یک جامعه کاربری تشکیل بدن، جامعههای کاربری داره ضعیفتر و کمرنگتر میشه و افراد باسواد ولی با تاثیرگذاری اجتماعی کم روزبهروز در حال افزایش هستن. پیشنهاد من اینه که کسب تجربه رو جایگزین کسب دانش کنیم و محیطی با امکان کارآموزی و ایجاد بسترهای کارگاهی با هدف کسب تجربه و رزومه کاری و جامعهسازی برای افراد جوان و علاقمند فرآهم کنیم
سوال:
نرمافزار آزاد فراملیتی است. چگونه میتوان محصولی فراملیتی را صادر یا وارد کرد؟
در بخش روش اجرای اساسنامه از تدوین پیشنویس و آییننامه و پیشنهاد و وضع مقررات نام برده شده. این دقیقا یعنی چی؟
یک بخشی که خیلی روش تاکید دارم و نبودش ضرر بسیاری به رشد جامعه نرمافزار آزاد زده، نبود خواست اجتماعی برای تدوین حقوق مرتبط با حریم شخصی و مالکیت هست. نه تنها تعریف بهروزی از حریم شخصی و بایدها و نبایدهاش وجود نداره بلکه خواستی هم از طرف جامعه برای پیگیری این موضع نیست. بحث مالکیت و حدودش و انواعش مثلا مالکیت فکری هم مشابه حریم شخصی است. نیاز به قوانین و مهمتر از اون قوانین عادلانه و درست در این زمینه به شدت احساس میشه.
در اساسنامه ۲ سرتیتر خیلی مفصل و مهم وجود داره: فرهنگسازی و آموزش - تجاریسازی
برای پیادهسازی این دو بخش هیچ مسیر مشخص و برنامهای ارائه نشده که نشون بده انجمن طبق چه منطقی و چگونه قراره به این اهداف دست پیدا کنه.
من معتقدم این انجمن باید پیش از هر اقدام دیگری، یک سری مشکلات اساسی را حل کند. بخشهای زیادی از اساسنامه باید اصلاح شود. بدون اصلاح آن موارد، این انجمن میتواند منشا مشکل باشد.
اگر این انجمن میخواهد با جامعه (ولو بخشی از جامعه) کار کند باید زمینه کار را فراهم کند.
کلیه مواردی که نوشتهاید، قابل قبول است
اما فراموش نکنیم که اساسنامه، اساسنامه است و برنامه و آییننامه اجرایی نیست و وارد جزئیات نمیشود
وظیفه هیأت مدیره انجمن هست که برنامهها و آییننامههای اجرایی را بر اساس اهداف کلان مصرح در اساسنامه تدوین و تصویب نماید.
به عنوان نمونه در اساسنامه برای شرایط عضویت نوشته شده «به نحوی قابل اثبات در حوزه نرمافزارهای متنباز و آزاد شاغل باشند»
خوب برای تبیین موضوع قابل اثبات بودن ، هیأت مدیره قبلی به پیشنهاد مدیر امور اعضاء (@danialbehzadi) یک آیین نامه عضویت تهیه و تصویب کرد که روش اجرایی اثبات رو مشخص کنه