خاستگاه انجمن برای من فقط و فقط از نظر تاریخی مهم هست و نه بیشتر .
همهی این اسناد چه برای افرادی از انجمن افتخار آمیز باشن چه خفتبار باشن یا به نظر بعضی هم اصلا ارزشی نداشته باشن ، در هر صورت به نظر من باید منتشر بشن .
چیزی که به عنوان خاستگاه مطرح شده است کلاهبرداریای بیش نیست.
در این کاغذ تنها ۳ پاراگراف کلی مطرح شده است که کارها را به تدوین اساسنامه و … موکول نموده است. وقتی این موضوع بررسی گردید اکثریت امضاکنندگان به بسیاری موارد اعتراض نمودند که در صفحه شماره ۲۸ شماره ۵ نشریه سلامدنیا توضیح داده شد و نامههای پیوست شده نیز مکتوب ارسال گردید. سلامدنیا از آدرس salam-donya.com در دسترس عموم است.
وقتی پس از بحث و جلساتی که برگزار شد همین اعضا به نتیجه رسیدند که فعالیت مورد نظر به نفع جامعه کاربری نیست اعلام برائت نمودند به همین دلیل در جلساتی که مربوط به رایگیری و تشکیل انجمن بود و افرادی مانند خسرو سلجوقی در آن منصبی کسب نمودند (امضا کنندگان همین امور را پیشبینی کرده بودند که ادامه همکاری ندادند) حضور پیدا نکردند تا اسمشان به کارهایی که بعد از آن اتفاق میفتد گره نخورد.
به همین دلیل شما بیجا می نمایید که اعلام میکنید این آدمها باعث شدند این انجمن تشکیل بشود چون اگر موافق کارهایتان میبودیم در جلساتتان شرکت میکردیم!!!
حالا فهرست کارهایی که انجمن -به قول شما- خسرو سلجوقی کرده و خلاف فلسفه نرمافزارآزاد بوده رو میشه بدید؟
حد اقل یکیش رو اینجا بگید
از هیچ ، کوهی از اتهام میسازید. دست بردارید
چرا هر بحثی که میشه به جای پاسخ صریح میآیید گرد و خاک میکنید شما؟
این شیوهها در این کامیونیتی جواب نمیده، شاید جاهای دیگر جواب گرفته باشید، انجمنی که آقای خسرو سلجوقی و بسیاری اسامی دیگر که مطلقا و ابدا ارتباطی با نرمافزار آزاد ندارند تاسیس نمایند مشخص است به کجا ختم خواهد شد و واکنش کاربران را در پی خواهد داشت.
پاسخ بنده را ندادید، ما برگهای را امضا کردیم ولی شما حتی ۱% هم حق ندارید بگویید این انجمن کذایی تاسیس شد به واسطه آن برگه، هیچ ارتباط مستقیمی بین آن برگه و این انجمن وجود ندارد. کما اینکه میتوانید ۱۰ انجمن دیگر هم با تیم مد نظرتان تاسیس کنید و باز هم بگویید خاستگاه آن این برگه بوده، بچه شدهاید؟
به همراه دوستان دلسوز دیگر این جامعه در حال تدوین دادخواست شکایت گروهی بر علیه شما به دلیل سوء استفاده از آن برگه برای اهدافی مشخص میباشیم تا درس عبرتی برای آیندگان شود که این جامعه کاربری با احدی شوخی ندارد.
این انجمن خاستگاهی به جز امیال شخصی شما و عدهای دیگر ندارد و بیخودی اسمتان را به افراد شناخته شده نچسبانید که به واسطه آن بخواهید جایگاهی هر چند کوچک در جامعه کاربران نرمافزار آزاد برای خود کسب کنید.
امیدوارم بتونید اتهامات رو در دادگاه ثابت کنید.
من برای ایستادگی همه نوع اخلال در فعالیتهای انجمن چه از طرف افراد حقیقی و چه حقوقی و چه دولت و غیره آمادهام.
فقط یادتون نره که خودتون چه نامهای برای «دولت محترم» نوشتید و در سلام دنیا هم منتشر کردید
این پاراگراف اول رو جهت خوانده شدن میگذارم
این سند رو که خودمان رو کردیم برادر و بعد شما را رفتی اسکرینشات داری میذاری از روش.
از اول هم دارم میگویم الکی گرد و خاک نکن.
شما حق نداشتید با امضای برگهای که کلا شامل ۳ پاراگراف بود بروید یه چیزی تاسیس کنی و بگویی شما خودتان گفتید، الآن شما ۱۰ تا انجمن دیگه هم میتوانی با اون برگه ثبت کنی پس!!! اگر انجمن شما جایگاهی برای دوستان داشت خودشان میآمدند و در جلساتتان شرکت میکردند و تو انتخابات هم حاضر میشدند.
ولی کل موجودیت شما مورد قبول جامعه کاربری (نه افراد دست نشانده شما) نیست لازم نیست به برگهای ارجاع بدهید که خود امضاکنندگان میگویند این انجمن هیچ ارتباطی به این برگه ندارد.
لازم نیست این جا بحث را ادامه بدهیم، در دادگاه وقتی رای مشخص شد و در این جا به اشتراک گذاشتیم همه چیز واضح خواهد شد. شما نیز به فعالیتهای عامالمنفعه خوبتان ادامه بدهید …
روی توییتر هم درخواست دادم اینجا هم درخواست میدهم که مناظرهای بین آقایان توکلی و تشکری (و در صورت صلاحدید، بین افراد مرتبط دیگر) به صورت زنده برگزار شود تا حرفها زده و شنیده شوند.
اصلا یکی نیست بگه دو طرف این دعوا بیخود کردن سرخود کار کردن.
اونهایی که تو اون جلسه کذایی سال ۹۳ شرکت کردن مگه نماینده جامعه کاربران نرمافزار آزاد بودن که حالا ادعا میکنن ما مخالف بودیم و نباید میشد. یه عدهای بودن که بدون فراخوان و گزینشی دعوت شده بودن. خودشون هم از اول این رو میدونستن. همونطور که افرادی توی همون جلسه بودن که زیر این برگه رو امضا نکردن و از همون اول مخالفتشون رو اعلام کردن.
اونهایی هم که این برگه رو دستمایه کارهای بعدی خودشون کردن هم دلیلی برای حرفشون ندارن. نه هیچکس میتونه ادعا کنه همه جامعه کاربری نرمافزار آزاد خودشه و نه کسی میتونه جلوی فعالیت دیگران به دلیلی اینکه من مخالفم رو برای رشد و گسترش نرمافزار آزاد بگیره.
تا زمانی که اعتراف نکنید ایجاد این انجمن به واسطه اون برگه نبوده و از امضاکنندگان آن برگه عذرخواهی نکنید بنده نیازی به صحبت نمیبینم
دوست عزیز اگر این گونه است تو صفحه اصلی و اسناد اینجا نزنید که چون اونها امضا کردند ما رفتیم خواستهشون رو اجابت کردیم، اگر خواسته اونها بود بعدش هم میومدند جلو.
با اسامی بازی نکنید، بگویید عدهای خواستند تاسیس کنند (همانهایی که در جلسات رسمی با موضوع ایجاد انجمن بودهاند نه ما) و رفتند تاسیس کردند. چه کار به مایی دارید که حتی یکی از جلساتتان را هم شرکت نکردهایم؟ این به جز سوء استفاده از اسامی چیز دیگری است؟
اینکه تاسیس این انجمن به واسطه چی بوده، دلیل نمیشه شما و برخی دوستان دیگر که خود را پدرسالاران جامعه نرمافزار آزاد میدونن بیان و افرادی که از دل همین جامعه در آمدهاند و بعضا عملکردشان در راستای ترویج فلسفه و مفهوم آزادی نرمافزار و نیز مشارکت مؤثر در توسعه نرمافزارهای آزاد قابل کتمان و چشمپوشی نیست، توهین کرده و نسبتهای شرمآور بزنید.
بنده معتقدم حتی در بدترین سناریوها، جامعه نرمافزار آزاد باید این انجمن را که دارای همین نام هست را در اختیار خود بگیرد تا مانع سوءاستفاده از این نام بر علیه ارزشهایی شود که تقریبا همگان اگر نه در عمل، بلکه لااقل در حرف به آنها باور داریم.
بنده، کارهای نبودهام که بخواهم غذرخواهی کنیم. کسی را هم در جایگاهی نمیبینم که بخواهد چنین درخواست شرمآوری را از من بکند. من برای شما احترام قائل بودهام و همچنان میخواهم قائل باشم. اما این رویکرد شما، نه تنها سازنده نیست بلکه آسیبهای جبرانناپذیر وارد کرده و میکند.
من هم انشالله زمانی از جفاهایی که دوستان در این یکی دو هفته کردهاند خواهم نوشت که برای آیندگان باقی بماند.
در خصوص این تصویری که منتشر شده هم از دید من همین کفایت میکند که شما بگویید ما تا آنجا بودیم اما از آنجا به بعد به دلایل الف و ب و پ، احساس کردیم نباید همراه باشیم. لذا بودن اسم شما در آن برگه، به منزله تایید اقدامات بعدی نیست.
خیلی واضح است. منطقی هم هست. نمیتوان این برگه را منکر شد. و البته نباید اتفاقات قبل و بعد از آن را نادیده گرفت.
خودت داری خودت رو نقض میکنی.
ما صاحب و پدرسالار نیستیم به خاطر همین نگرانیم که ما که هیچ، شما هم صاحبش نباشی!
یذره مطالعه داشته باش، کسی دنبال قدرت و پدرسالاری است که منفعتی برایش داشته باشد. افراد دلسوزی که هر کدام سرشون تو کار خودشونه و ارتباطی با کارهای دولتی ندارند دغدغه خراب کردن اسم FOSS به واسطه شما را دارند.
دغدغه شما، دغدغه بنده هم هست. دغدغه اکثر اگر نگویم همه اعضای هیات مدیره هم هست.
اگر نگویم بیش از همه، بنده شخصا به فعالیتهای غلط دولت اعتراض کردهام، لااقل میتوانم ادعا کنم فعالیت معقولی داشتهام. ندیدم دوستانی که روی یکی از توییتها تحت عنوانی شبیه به ریشسفیدها مورد اشاره قرار گرفتند به چنین عنوانی اعتراض کنند. خوب است چنین کنند.
من، اصلا ایران نیستم که این انجمن بخواهد برای من سودی داشته باشد. با علم به اینکه دوستان علیرغم شناختشان از من، ابایی از تعرض به آبروی من ندارند و بیشرمانه از بستن من با دولت حرف میزنند تصمیم گرفتم وارد این عرصه بشوم چون احساس کردم به دست گرفتن این انجمن توسط جامعه نرمافزار آزاد بهتر از رها کردناش در دست کسانی است که همه ما نگران حضور و فعالیتهایشان هستیم.
همه کار هم کردم تا جامعه بتواند حضور پیدا کند و هم حق رای داشته باشد و هم نامزد تعیین کند.
اما حتما تایید میکنید که با جامعهای که فقط دنبال نه گفتن است نمیتوان کار کرد. یک بار گفته میشود که با نفس نهاد حقوقی مشکل دارند. یک بار گفته میشود با نام مشکل دارند. یک بار گفته میشود که با اشخاص مشکل دارند. یک بار گفته میشود از کجا معلوم فلان نشود. اینها دلیل نیست. بهانه است برای کنار کشیدن. نتیجهاش هم میشود این توهم که ما پاکیم. هر کسی هم اگر خواست کاری کند، ولو اینکه میشناسیماش و عملکردش روشن بوده تا کنون برای ما، لهاش میکنیم، بیآبرویش میکنیم.
اینها باید ثبت تاریخ شود. تاریخ قضاوت خواهد کرد.
انگیزه من این بود که این انجمن به جامعه برگردد. حتی اگر نه همه جامعه، بخشی از فعالان جدی (نه حراّف) جامعه. کسانی که بخواهند لول به قیمت مشت و لگد خوردن از دوستان، در مقابل دشمنان بایستند و ضمن جلوگیری از وقوع تخلفات، اقدامات مثبتی هم صورت دهند. اینکه اولین واکنش به آهنگرها این نیست که میخواهی در انجمن چه کنی بلکه این است که غلط میکنی در این انجمن باشی یعنی کشک.
کاش قدیمیها این سیگنال را به جدیدیها میدادند که شایسته است قبلا از حمله و توهین و تحقیر و فحاشی و بیآبرو کردن دوستان خودمان، لااقل از آنها سوال کنیم که هدفشان چیست و رویکردشان در قبال دغدغههای ما چیست. اما سیگنالشان این بود که بزنیدشان طوری که نتوانند بلند شوند.
من هنوز به طرز احمقانهای امیدوارم درک متقابل شکل بگیرد.
قصد داشتم پاسخی مفصل و درخور و دارای شأن حقوقی به این نوشته بدهم اما نیازمند زمان معتنابه است زیرا بایستی موارد حقوقی و قانونی را بند به بند اشاره کنم که بسیار وقتگیر است. همچنین در مانهٔ راه متوجه شدم که به نظر میرسد این حساب در فروم به حالت تعلیق درآمده.
با این اوصاف به یک پاسخ کوتاه در این لحظه اکتفا میکنم و توضیحات آتی را به زمانی دیگر موکول مینمایم.
لازم میدونم یک نکتهای رو به تمام دوستان و مخصوصاً آقای توکلی @tavakkoli گوشزد کنم:
اولاً این که خواستگاه انجمن چه بوده و چه نبوده و کجا بوده و کجا نبوده خب به لحاظ تاریخی روشنه. من تا قبل از اسفند ۱۳۹۷ (جلسهٔ ۲۵۱ تهرانلاگ) فقط حرفهای پراکندهای راجع به این انجمن و اون جلسهٔ مذکور شنیده بودم. اما در هر حال خواستگاه این انجمن اون جا بوده. اتفاقاً آقای توکلی! شما هم در اون جلسه حرف از شکایت قضایی زدید اما تا به امروز من که شخصاً چیزی ندیدم. و البته به لحاظ حقوقی هم هیچ کار خلافی انجام نشده. حتی خوبه بدونید که اون برگهٔ امضا شده از نظر وزارت کشور و بقیهٔ نهادهای حقوقی «هیچ گونه اعتبار و سندیتی ندارد». چرا؟ چون در هیچ دفترخانهٔ رسمیای ثبت نشده و سربرگ هیچ جایی رو هم نداره! پس اساساً این انجمن نمیتونسته «به استناد به این برگه» تشکیل شده باشه.
اما به عنوان کسی که هم حساسیتهای اخلاقی دارم هم از وجود چنین موقعیتی، وجود نهادی حقوقی برای پیگیری امور نرمافزارهای آزاد/متنباز در ایران، استقبال میکنم، باز هم تکرار میکنم که «اگه ما - که دست کم ادعای نرمافزار آزادمون میشه - اقدام نکنیم، طبیعیه دیگران اقدام کنن!» و همینطور اضافه میکنم «حالا که این انجمن در اختیار همین افراد جامعه است! پس دیگه دعواتون چیه؟»
بقیهٔ موارد رو هم به لحاظ قانونی و حقوقی میشه پیگیری کرد خب! - و اصلاً نقش من و خانم حامدینیک @Leilahamedinik هم همینه - جای دعوا کردن و یخه کشیدن و تهدید کردن بیاییم منطقی صحبت کنیم.
علیرضا خودت داری میگی که این انجمن به خاطر این برگه تشکیل نشده بعد بالاتر خودتان زدید خاستگاه ایجاد این انجمن این بوده که این برگه را امضا کردند دوستان.
اول تکلیفتان را با خودتان مشخص کنید، اگر ایجاد این انجمن ربطی به اون برگه ندارد پس حرفتان برای این که خاستگاه این انجمن از اون برگه است را پس بگیرید!
بهنام! خواستگاه، لزوماً یک وجه حقوقی نیست!
همون طور که خواستگاه پیگیریهای دانیال برای احیای این انجمن هم صحبتهای من در تهلاگ بوده اما آیا این یعنی به لحاظ حقوقی و قانونی هم حرفهای من ربطی به این انجمن داشته؟ خیر!
ماجرای این برگه هم همینه: یک اتفاقی افتاده، ایدهٔ یک چیزی به ذهن یک شخصی رسیده به واسطهٔ اون اتفاق، پیگیری کرده و اون چیز رو پیادهسازی کرده. «اون اتفاق، میشه خواستگاه اون ایدهٔ پیادهسازی شده».
گرفتی چی دارم میگم؟
+ من تا همین ده روز پیش هیچ ارتباطی با این انجمن نداشتم. از ده روز پیش به عنوان عضو و عضو مؤثر فعالیتم رو شروع کردم و از دو روز پیش هم به عنوان بازرس رسماً قبول مسئولیت کردم. پس لطفاً دقیقاً مرجع ضمیرهات رو مشخص کن! «خودتان زدید» رو من نزدم. «اول تکلیفتان را با خودتان مشخص کنید» من اقدامی برای تشکیل یا عدم تشکیل و ثبت یا عدم ثبت این انجمن نکردم. و همونطور که بالاتر هم گفتم اصلاً اطلاع دقیقی از ماجرای این انجمن نداشتم تا قبل از سال ۹۷.